Tjejmiddag med tryffelpasta!

Alltså, tjejmiddagar – hur skulle man klara sig utan dem? Bara en massa tjejsnack hela kvällen – och intressanta insikter! Love it! Kändes som att kvällen gick så snabbt bara så tur att vi ska ses snart igen. Vi kom fram till att vi skulle återuppta “halv åtta hos mig”- konceptet (vi körde det för typ tre år sedan när vi i par fixade trerätters med tillhörande viner till varandra, inkl. poängsättning 👌), fast nu i annan mindre pretentiös tappning – dvs regelbundna tjejmiddagar när vi ses allihopa samtidigt, helt enkelt.
Den här tjejmiddagen inkluderade bubbel, tryffelpasta, chokladmousse (mindre lyckad konsistens, men god), chips, choklad och massor med vin! Tryffelpastan gjordes typ såhär:

5 tjejportioner

2 schalottenlökar
2 dl vin
2 dl grädde
1,5 dl pastavatten
2 dl riven ost (parmesan, västerbottensost eller cheddar – jag hade cheddar, och hade typ i 2 dl. Parmesanost är sannolikt något drygare.)
1 msk fryst persilja (men där hade man kunnat ha mer)
1 portobellosvamp
5-6 champinjoner
Smör till stekningen
Ev. 1 vitlöksklyfta att steka svampen i
Tryffelolja
Salt, svartpeppar, cayennepeppar
400 g pappardelle

Stek lök i smör och häll på vinet. Låt koka in ett tag. Häll därefter på grädden och låt koka ihop för att få blandningen att tjockna. Stek svampen i smör och häll över gräddblandningen. Fortsätt med kokandet tills du fått rätt konsistens på såsen (dvs. något tjockare än vad du vill ha den).
Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Koka pastan och spara ca 1,5 dl av pastavattnet. Häll i pastavattnet i gräddblandningen så du får lagom tjocklek på såsen. Rör i hälften av osten och smaka av med vit tryffelolja tills du är nöjd med smaken. Koka inte. Om den blir för tjock – ha i mer vatten under tidens gång. Perfekt att förbereda tidigt på dagen och bara värma upp innan du ska servera.
Blanda svamp/gräddblandningen med pasta och persilja. Krydda med svartpeppar och toppa med resten av osten. Servera gärna med extra ost, ruccolasallad och körsbärstomater.

Bilden är tagen när pastan var uppäten och nästan alla chips och choklad!

2015/01/img_0045.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s