Fodmapvänlig fajitaspaj!!

Idag blev det Fajitaspaj, glutenfri och Fodmap-vänlig!

Hade en massa ingredienser att ta tillvara, tex kyckling och ost i frysen, en fajitasmix som jag hade fått gratis och mandelmjöl som hade gått ut 😜. ..så med lite kreativitet fixade jag till en fajitaspaj. Allt blev supergott! Extra bra var det att det blev tre portioner paj över.

Receptet nedan är nog lagom för sex personer skulle jag tro, om det nu inte finns någon familjemedlem som är stor i maten (underförstått; som min kille).

Fajitaspaj

Pajdeg

2,5 dl havregryn

2,5 dl mandelmjöl

1 dl keso

1 dl olivolja (eller 100 g smör)

Lite salt

Tryck ut degen i en form (modell större) och förgrädda i 15 min på 225 grader.

Fyllning 1:

Stek 500-600 g kyckling med 2 vitlöksklyftor och lite chili (jag tar alltid den frysta tärnade). Mot slutet, tillsätt 250 g champinjoner. Blanda i den färdiga fajitasmixen och häll i 1,5 dl vatten. Stek samman allt så att kryddblandningen fördelar sig och vattnet kokar bort. Lägg i paprika och/eller sockerärtor (det du har hemma/tycker är gott).

Fyllning 2:

Koka ihop 400 g krossade tomater med 1-2 msk tomatpuré, två vitlöksklyftor, lite salt och basilika. Låt koka i 40-45 min, helst.

Fyllning 3:

Blanda 2 dl créme fraiche, 4 msk majonäs och 2 dl riven ost. Vill du ha en lite magrare och fodmapvänlig variant tar du, som jag idag, 1 dl keso, 2 msk majonäs, 2 msk laktosfri mjölk och 2 dl riven ost.

Lägg alla tre fyllningarna på varandra i pajskalet, i ordning 1, 2, 3. Grädda i 15 min på 225 grader. …och njut sedan med en god sallad till!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s