Smakrik sötpotatis- och palsternackspuré

Nu är det dags att börja introducera lite fler kryddor i maten. Har märkt att det går bäst om vi tar små steg framåt. Disa gillar fortfarande bröstmjölk bäst och ser inte riktigt maten som ett substitut ännu. Själv är jag heller inte redo att sluta amma än och tycker dessutom att det är väldigt praktiskt eftersom att jag alltid kan lita på att hon får i sig det som hon behöver.

Disa provar alltid allt men tycker inte om när det blir för många nya smaker på en gång. När vi testar något nytt brukar hon få det några dagar i rad för att vänja sig, och det brukar gå allra bäst. Nu utökar vi alltså repertoaren med en smakrik sötpotatis- och palsternackspuré innehållande basilika, tomat och oregano. Mums!

Smakrik sötpotatis- och palsternackspuré

Alla ingredienser är ekologiska

1 palsternacka (ca 150 g)

2 sötpotatisar (ca 300 g)

1/2 burk krossade tomater (ca 200 g)

2 msk tomatpuré

2 tsk fryst basilika

1/2 tsk torkad oregano

1 tsk färskpressad citron (kan uteslutas)

vatten

raps- eller olivolja (tillsätts vid servering)

Skala och skär palsternacka samt sötpotatis i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, citron och kryddor. Häll på vatten så att grönsakerna är täckta. Koka upp och koka sedan i ca 15 minuter. Mixa till önskad konsistens. Servera direkt och frys in resten i lämpliga portionsförpackningar. Vid servering, tillsätt 1 tsk raps- eller olivolja per portion.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s