Palsternacka, banan och jordgubbar – fruktpuré med mindre socker

Ny fruktpuré redo! Palsternacka är en fantastisk rotfrukt för dess sötma gör att den passar utmärkt som ingrediens i fruktpuré. Det här är en söt och mild puré som innehåller en mindre mängd fruktsocker än fruktpurén som du köper i affären. Passar utmärkt som efterrätt eller som tillbehör till gröt. Den går självklart att frysa och kan ätas med sked eller som klämmis (eller med händerna om man hellre vill det).

Kan fö tala om att receptet fungerar lika bra med mango istället för jordgubbar. Det vet jag för att jag började göra en sådan laddning och tappade all puré utom den som Disa åt till efterrätt tidigare idag, på golvet. Oops!

Palsternacka, banan och jordgubbar – fruktpuré med mindre socker

500 g palsternacka

2 bananer

225 g jordgubbar (ett paket frysta)

1/4 tsk vaniljpulver

1 msk färskpressad citron

vatten

Skala och skär palsternacka i mindre bitar. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och koka i 8 minuter. Lägg i jordgubbarna och koka upp. Mixa tillsammans med banan, vaniljpulver och citron. Späd med kokvatten till önskad konsistens.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s