Katrinplommonpuré

Katrinplommonpuré är så enkelt att göra på egen hand. Då vet du dessutom exakt vad den innehåller. Ät direkt, förvara i kyl upp till fem dygn, eller frys in och ta fram vid behov.

Katrinplommon har en lösande effekt på hårda magar, bl.a. pga dess höga fiberinnehåll. Många bebisar brukar bli lite hårda i magen när de börjar äta gröt eller välling och då kan det vara bra att ge dem lite katrinplommonpuré i förebyggande syfte.

Katrinplommonpuré fungerar dessutom som den bästa sylt så ett tips till större barn och vuxna är att lägga den på gröten eller ha i den i yoghurten på morgonen. Det är supergott!

Katrinplommonpuré

200 g ekologiska katrinplommon (ca 14 stycken)

vatten

Koka upp vatten och låt svalna något. Lägg katrinplommonen i en burk och häll sedan över så mycket av det kokta vattnet så att det täcker plommonen. Ställ in i kylen i minst tre timmar och helst över natten. Mixa sedan till lämplig konsistens. Jag brukar lägga i katrinplommonen i mixern först och sedan hälla på med så mycket vatten som jag tycker är lämpligt.

Det går självklart att ta färre plommon än receptet anger. 200 g blir en relativt stor sats som räcker ett tag. Jag fryser in purén i iskubsform och tar fram när det behövs. Det går självklart att göra klämmisar av purén. Ett annat tips är att mixa katrinplommonpurén med valfria frukter till en god smoothie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s