Mango- och bananpuré

Disa är lite sjukis idag. Det är egentligen inte så farligt – snoret rinner, men annars är hon vid gott mod och är lika pigg som vanligt. När man är lite förkyld är det gott att få i sig lite fruktpuré.

En deciliter av den här purén ger hela dagsbehovet av vitaminen B6 och nästan hela dagsbehovet av C-vitamin. En deciliter fruktpuré är för mycket för en bebis så var noga med att komplettera din bebis kost med med annan näringsrik mat.

Mango- och bananpuré

En del banan

En del mango

Mixa och servera på en gång. Spara det som blir över i kylen eller frys in i iskuber och ta fram vid ett senare tillfälle. Det går självklart att göra klämmisar av purén. Eventuellt kan du då behöva späda med lite vatten för rätt konsistens. Detsamma gäller om du använder fryst mango.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s