Barnens första fiskgryta

Tummen upp för den här goda fiskgrytan gjorde Disa. Nu har vi ätit den tre dagar i rad och den gick lika bra hem varje gång. Disa är inte så gammal än (7,5 månader) och jag brukar göra så, dvs. jag ger henne samma mat några dagar i rad så att hon får vänja sig vid smakerna.

En portion av den här fiskgrytan ger din bebis hela dagsbehovet av A-vitamin och innehåller även en hel del folat.

Barnens första fiskgryta

4-5 bebisportioner

150 g palsternacka

150 g morot

150 g sötpotatis

100 g torsk

1 msk citron

1/4 tsk persilja

1 msk smör

vatten

1 tsk raps- eller olivolja per portion vid servering.

Skala och skiva rotfrukterna. OBS: Du kan byta ut rotfrukterna till andra rotfrukter eller potatissorter – ta det som du har hemma. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och koka ca 10 minuter tills de mjuknat. Lägg i citronsaft och persilja och lägg därefter i torsken (skuren i bitar). Sjud blandningen i ett par minuter till dess torsken är genomkokt. Häll en del av kokvattnet i en kopp så att du kan späda purén till lämplig konsistens. Mixa fiskgrytan och rör i en matsked smör. Tillsätt 1 tsk rekommenderad fettkälla (raps- eller olivolja) vid servering.

Fiskgrytan går utmärkt att frysa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s