Bananpannkaka

Det finns bananpannkakerecept över allt så själva receptet är inget speciellt i sig förutom att jag vill slå ett slag för att krydda med vanilj, kakao, kanel eller kardemumma.

Ägg är en fantastisk produkt, näringsmässigt. I ett normalstort ägg (a 60 g) får barn upp till ett år i sig dubbla dagsbehovet av vitamin B12 och hela dagsbehovet av vitamin E och Selen. Ett ägg innehåller även en del järn (1,2 mg, dagsbehov = 8 mg) samt jod och folat.  Disa får lite äggmos då och då för att vänja sig och nu går det faktiskt riktigt bra – hon gillar det mer och mer. Inte i början kan jag säga.

Ett annat sätt att äta ägg är som sagt att göra pannkaka på dem. Det här receptet gillar jag extra mycket och det blev snabbt en favorit hos Disa. Bananpannkaka är enkelt och gott, passar gammal och ung, innehåller inte gluten eller mjölk (för den som undviker det) och bebisen kan få plocka i sig av de små pannkakorna själv. För extra lyx, toppa med vispad grädde/kokosgrädde och färska bär. Mums!

Bananpannkaka

8 små pannkakor. Öka på receptet om även vuxna ska äta. Förhållandet banan och ägg är 1:1.

1 banan

1 ägg

smaksätt med vanilj, vanilj/kakao, kanel och/eller kardemumma.

Knäck ägg i en skål och tillsätt banan samt önskad smaksättning. Mixa tills allt har blandats. Fördela smeten i muffinsformar och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 8 minuter.

Små barn ska inte äta stekt mat, men gör du bananpannkakor till större barn och/eller vuxna kan du antingen steka dem på sedvanligt vis, eller fördela smeten i en smord plättlagg av gjutjärn och ställa in den i ugnen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s